Återerövrad trädgårdsmark
Välkommen till Erixons trädgård! Vi är idag glada att få presentera vårens stora projekt: vi har återerövrat nordvästra hörnet, skapat en attraktiv gemenskapsyta där vi under många år inte alls har rört oss eller utnyttjat på något sätt.
Som i alla designprogram vill man se före och efter...
Här kommer ett par bilder från 2006. Syrenbersån var något av det första vi planterade på tomten. Och några bäddar för kryddväxter.
I höstas visade vi den här bilden när bygget av planket var klart. Hur ytan som vi skapat skulle se ut, ja det skulle vi återkomma till. Det är vad vi gör nu.
Det har blivit en yta som är tvådelad, en del med plattor, mörka med struktur, och en del med herrgårdsgrus.
Längs planket där det är varmt och gott har vi våra tomatplantor. De är på gång, snart så...
En soffa med plats för fyra snickrade vi ihop av en lastpall och restvirke från gamla altangolvet.
Runt ytan har vi odlingslådor, också de gjorda av samma restvirke. Det gick åt mycket jord för att fylla dem, men vår trädgårdskompost levererade hur mycket jord som helst! Som tack för det snickrade vi också en ny trädgårdskompost som blev riktigt stabil och bra.
Ok, nu har du sett flygbilden "före", nu kan du jämföra med en flygbild "efter". Själva är vi supernöjda med resultatet. Nu har vi ännu en attraktiv plats i trädgården.
Etersom det nu i skiftet juni/juli är rosornas tid måste vi bara ta med en bild av vår klätterros "Paul´s Himalayan Musk", det vita molnet du ser längst bort på staketet. Den är nu sju år. Tur att den har någonstans att klättra, den är perfekt att leda upp i ett träd eller som här längs ett högt staket.
Och så måste vi ta med några bilder på vår senaste hyresgäst i dammen, vår vattensköldpadda. Sedan den kom tidigt i våras har den levt ett stilla och undanskymt liv nere i dammbottnen. Men sista tiden har den visat sig mer. Här är den på sin favoritutsiktsplats och spanar av omgivningarna. Är det någon fara på gång kryper den in i skalet eller glider ner i vattnet igen.
Att den ligger i ytan så här hör till ovanligheterna. Verkar som den mycket sällan behöver komma upp till ytan för att andas. Fortfarande har den inget namn. "Skalman" är bara ett arbetsnamn. Och vilken sort det är är fortfarande okänt.
Kommentarer
Skicka en kommentar